Sverigesemester

Vi har tillbringat drygt en månad i Sverige. Anledningen till att vi åkte till Sverige redan i november var att Eva blev mormor till en liten flicka, Melody, den 23 oktober. Alltså ville vi hem och träffa henne och gosa lite bebismys.

Stolt mormor
… och bonusmorfar Mats

Vi passade på att göra vår årliga service: glasögon, tandläkare, läkare. Dessutom hälsade vi på våra barn, övrig släkt och vänner. Vi hade faktiskt tur med vädret, det var kallt och snö, vilket vi tycker är mycket bättre än regn och rusk, som brukar vara svenskt novemberväder.

Riktigt svenskt vinterväder.

Förutom att vi var i Karlshamn, Perstorp, Malmö och Lund, var vi en vecka i Stockholm. Där bodde vi hos våra vänner Mats och Marianne, som också bor på en båt, Xenia Onatopp. Båten ligger på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Xenia Onatopp
Julfint Stockholm

I Stockholm besökte vi också det nya Vrakmuseet. Vrak är ett marinarkeologiskt museum som berättar om det världsunika kulturarv som finns på Östersjöns botten. Med hjälp av digital teknik tar museet berättelserna till ytan men låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst. Nu vet vi allt om hur man hittar och tar reda på information om vrak i Östersjön.

Varför dricks det alkohol på båtar?

Nu är vi tillbaka i Messolonghi på Angelina, som väntat snällt på oss. Hon fick bli lite julfin.

Det är en del seglare kvar på båtarna i Marinan, så vi kommer fira jul tillsammans. Vädret har varit bra sedan vi kom tillbaka, varmt och soligt om dagarna, men kalla nätter, ca 5°C. Vi har en hel del båtprojekt som vi har börjat ta tag i nu och som vi köpt och beställt grejer till, vi hade stora fullpackade väskor med oss från Sverige, och väntar mer leveranser.

Sist men inte minst så lovade ju Mats i förra inlägget att jag skulle skriva mer om fågellivet här. Så här kommer lite mer bilder.

Hägrar finns det i olika utförande.
Ännu en Häger.
Fint våtmarksområde, Flamingos i bakgrunden.
Flamingos
Svart rödstjärt
Skärfläckor
Storspov
Ingen fågel direkt, men ändå kul, en liten Sköldpadda.
Krushuvad Pelikan
Kungsfiskare
Den här lilla rackaren, vet jag inte namnet på. Det får bli årets jultävling till våra följare.

Förutom alla dessa fåglar såg vi skedstorkar häromdagen, men då hade vi inte med kameran.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR till er alla! (Melody är vår tomte)

5 thoughts on “Sverigesemester”

  1. Det gläder mig mycket att ni kom välbehållna från vårt möte och inte smittades av det jag drabbades av som slog ut mig fullständigt i ett antal dagar. Ibland händer saker utan förvarning. Jag borde ha lämnat men ville så gärna träffa er!
    God Jul och ett Gott Nytt År!
    Annika & Dan

  2. Ser ut som ni hade en fin Sverigesemester och grattis till barnbarnet! Sååå fin 🙂 Ha en riktigt God Jul och Gott Nytt 2022! Kramar från Roger och Bettan

  3. Så kul att vi kunde träffas när ni var i Sverige. Jättefina bilder men jag kan inte den okända fågeln. God jul och gott nytt år till er från Anna med familj!

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.