Recently Published

Sverigebesök och så lite Las Palmas

När vi tittade ut genom fönstret första dagen hemma i Karlshamn var det vitt ute. Kanske inte så konstigt i början av februari och vi var ju inte tillbaka för vädrets skull.

Hu va kallt…

Vi passade på att besöka Båtmässan i Göteborg där vi fick bo hos Lisa och Sven-Gösta med båten Randivåg som vi lärde känna i Messolonghi, Grekland. Vi bodde två nätter hos dom och ena kvällen kom även Åsa och Ragnar, från båten Light of Dawn, dit och det blev en kväll med mycket båtsnack. Det var deras Pingers vi hade lånat för att skrämma iväg späckhuggare med på överseglingen till Kanarieöarna och som nu Lisa och Sven-Gösta ska ha med sig när de seglar hem Randivåg till Göteborg i sommar.

På båtmässan tittade vi bland annat på jollar och jollemotorer. Vi funderar på att kanske skaffa en ny jolle med hård botten och en lite starkare motor. Båtmässan är också ett fint tillfälle att köpa båtgrejor till ett bra pris. Vissa saker är svåra att få tag i utomlands.

Eva kolla in en elektrisk motor till jollen.

Eva tillbringade en stor del av tiden i Sverige i Perstorp för att vara mormor på heltid, hämta på förskolan, leka, läsa sagor mm. Under tiden som Eva var där lärde sig Melody att gå och att det bara går att åka pulka när det är snö.

Jag vill åka!!!!
Eva med barn och barnbarn.

Mats var en vecka i Stockholm och passade bl.a. på att träffa familj och vänner. Vår kamera dog i november. Sand och saltvatten i optiken medförde att zoom och autofocus bara fungerade någon gång ibland. Efter en del letande på nätet hade vi hittat en kamera med vädertätning som vi hoppas ska skydda lite bättre mot väder och vind. Kameran fanns i butik i Stockholm vilket passade bra.

Kul att träffa kompisarna igen.
Mats provar nya kameran på Mandarinänder i Mälaren.

Tillbaka i Karlhamn ville Eva också prova kameran. Det blev en skogspromenad i närheten och massor med foton med olika programinställningar. Tur att man inte behöver betala för framkallning av bilderna längre.

Svensk natur och svenska fåglar.

Nu har vi varit tillbaka i Las Palmas i drygt två veckor med massor att göra. Vi har en hel del båtjobb att fixa till innan vi kan segla vidare. Vi hade en mantågsstötta som var lite vinglig eftersom stolpen den sitter på var lös. När vi tog bort teaksargen visade det sig att det var en lång spricka i skrovet. Vi var tvungna att ta upp ett stort hål för att få bort gammal söndersmulad plast för att därefter plasta ihop allt igen.

Reparation av sarg och mantågsstötta.

Vi hade två trissor i masttoppen som kärvat en längre tid och behövde bytas. Vi skulle kunna göra det själva men då måste vi lyfta av masten så vi pratade med en riggare som kunde göra det på plats i masttoppen. Riggaren hittade även tre skadade vant på mesanmasten så passade på att byta samtliga sex vant på mesanmasten.

Byte av trissor i masttoppen.
Vi vågade inte segla vidare med såna här sprickor.

Båtjobben har varvats med att titta på Karnevalen i Las Palmas som pågick i fyra veckor med massor av karnevalståg och uppträdanden etc. Stora karnevalståget bestod av 112 fordon och över 200000 utklädda deltagare. Det hela avslutades med att man begravde en jättesardin följt av ett kolosalt fyrverkeri på stranden.

I väntan på stora karnevalståget.
Först kom karnelvalens drottning.
Följt av karnevalens Drag Queen.
Det hela höll på till långt in på småtimmarna.
Fyrverkeriet sågs bäst från stranden.
Klicka på bilden för att se en liten bit av fyrverkeriet.

Det är många svenskar som bor en stor del av året ombord på sin båt här i marinan och varje fredag träffas man på Sailor´s Bay Bar för en drink och kanske lite mat. På onsdagar samlas en grupp för att ta bussen och göra en vandring i bergen. Vi har varit med två gånger.

Vandring upp över första toppen.
Vidare genom en pinjeskog.
Kanariehackspett.
Mandelträden blommar för fullt.
Bergsvy.
Utsikt med Las Palmas i bakgrunden.
Utsikt mot Teneriffa och Tejde, Spaniens högsta berg.
Lunchpaus.

Vi hade fått ett tips om att varje torsdag samlas Mojo Swing Canarias någonstans i Las Palmas för att dansa på någon gata i Las Palmas. Under ett par timmar dansas Balboa, Swing och Lindy Hop och alla som vill kan var med. I torsdags gick vi dit för att titta. Det var ett 30-tal dansare i olika åldrar, både nybörjare och proffs. Vi var också med och dansade men det blev mest en swing-inspirerad bugg för vår del. Det var kul, men tyvärr kom polisen och avbröt det hela efter en timme. Två polisbilar och sex poliser. Vad vi förstod så var det någon som hade ringt och klagat. Ingen förstod varför. Musiken var inte hög och klockan var bara åtta.

Swing i gatukorsningen.
Polisen avbröt dansandet.

Vi stannar i Las Palmas ytterligare någon eller några vecka till innan vi seglar vidare till de mer västliga Kanarieöarna, d.v.s. Teneriffa, La Gomera och La Palma.