Kielkanalen

Vi la till precis utanför inslussningen till Kielkanalen i en liten hamn där alla båtar låg långsides vid smala bryggor. Det fanns en plats där vi precis lyckades pressa in oss, med en marginal på ett par decimeter till båt framför och bakom.

In igenom slussen på morgonen, rena barnleken att slussa här, märktes knappt att det var en slussning, men mycket låga kanter att hoppa ner till och hög stege att klättra upp på för att betala.


Kielkanalen tog vi på två dagar, med övernattning i Rendsburg, en fin liten stad med en gästhamn i en liten sidokanal. Vädret var bra, första dagen var det hård motvind, tur att det var förbjudet att segla, för smalt för en kryss. Andra dagen var det varmt och soligt hela dagen.

Vi mötte massor av jättestora fartyg, då kände sig Angelina som en liten jolle.

2 thoughts on “Kielkanalen”

  1. Hej SjöfolkSer ni är i Brünsbüttel, ser fram emot att ni rapporterer rekord hastighet när ni går ut i Elben (medströms).Där finns en bagare i Brünsbüttel som bakar färsk läckert bröd till frukosten.Earplugs är bra att ha när man stannar över natten i Brünsbüttel.Segla klokare än mig.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published.