Skagen och Läsö

På lördag morgon kom Karsten och Dorthe för att visa oss Skagen. Vi besökte Råbjerg Mile, en stor sanddyn som sakta förflyttar sig tvärs över Jylland. Att ta sig upp på dynens högsta topp var som att gå genom en öken, bara lite svalare. Därefter besökte vi den Tillsandede Kirke, en kyrka som man varit tvungen att flytta för att sanden hotade att begrava den helt. Endast tornet var kvar. Dagen avslutades på Skagen Bryggeri där flera olika brygder avsmakades.


På söndagen kom Marianne och Mats för att segla med oss en vecka. Vi började med räkor och bubbelvin sedan blev det det obligatoriska besöket på Skagen Grenen och Skagen Bryggeri.


Måndag morgon seglade vi vidare till Läsö. Bra vind och sol, men lite kallt. En härlig segling trots kryss. Österby hamn på Läsö var full med båtar men vi hittade en plats utanpå två båtar som låg med ankare så vi fick också ro ut vårt hittills oanvända akterankare.

Tisdag morgon väcktes vi av dansken på båten innanför som skulle segla iväg. Han drog med sig vårt ankare när han backade ut så vi draggade. Sen körde han in peket i vår livboj. Vi låg nu vinkelrätt ut och spärrade både in- och utpassagen till hamnen.

När vi lagt oss till rätta igen tog vi gratisbussen till Byrum och besökte Saltsyderiet där vi fick lära oss allt om salttillverkning. Dagen avslutades med Jomfruhummer och Cava ombord medan regnet vräkte ner och åskan dånade runt omkring.

3 thoughts on “Skagen och Läsö”

  1. Vilka härliga äventyr ni har delat med er av till oss? härlig segling, mysigt och glatt sällskap, goda och mysiga kvällar och minnen för livet att ta fram och minnas igen. Idag var det härligt att bada och ta en kall öl, efter en tur i öknen?
    Nu blev det nog närmare för oss med en egen segelbåt….vi får se hur/vad det blir?

  2. NB-NB-NBIndtagelse af Læsø sydesalt kan øge tørsten til ubeskrivelige høje niveauer.Søråd: Bunkra altid rigeligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *