Bryggsegling

Nu har vi varit i Marina di Ragusa i drygt 2 månader. Vi har tyvärr inte hunnit med att se så mycket av Sicilien p.g.a. Corona-restriktionerna som bl.a. innebär begränsade möjligheter att åka runt på ön. Men det finns mycket att se och göra i eller i närheten av hamnen också.

På besök i naturreservatet öster om hamnen.
En vanligt förekommande varningsskylt – flood wave..

När det regnar passar vi på med lite innearbete.

Oljebyte…

Vår “nya” välbegagnade utombordare har tagit plats på pushpit.

Jag kallas för Freddie.

Några av våra vänner här har hyrt bil i december och vi är litet gäng som åker upp i bergen i närområdet och vandrar en gång i veckan. Naturen här är storslagen.

Utsikt med Etna i bakgrunden.
Svårt att tro att det är december.
Genväg
Tyvärr inte alltid så vackert i naturen. På många ställen dumpas sopor rakt ut.

Santa Lucia kommer från Sicilien och är Syrakusas skyddshelgon. Hon har en egen kyrka nära Chiaramonte. Chiesa Santa Lucia är bara öppen en dag per år, den 13 december så då var vi ju bara tvugna att åka dit.

Chiesa Santa Lucia
Nästan fullsatt.

På kvällen den 13:e december firades Lucia på svenskt vis med glögg, pepparkakor, lussebullar mm.

Luciafirande ombord på Angelina

Evas födelsedagspresent kom till slut.

Det kom ett mail från hamnkontoret att det kommit ett stort paket.
Första turen på födelsedags-SUP:en.

Vissa dagar blåser det ganska hårt och vid sydling vind bryter vågorna i hamninloppet. Varken seglare, fiskebåar eller SUP:ar kan gå in eller ut.

Hamninloppet

Redan i början av december låg det snö på Etna. Vi hoppas på lite skidåkning där efter nyår. Men det kanske inte går då Etna vaknat till liv igen och haft tre utbrott under december.

Etna

Två av kontinentalplattorna möts strax söder om Sicilien. En kväll hörde vi ett utdraget muller och båten vibrerade. Vi sprang upp på däck liksom alla andra i hamnen. Det visade sig vara en jordbävning med 4,6 på Richterskalan ca 2 mil härifrån. Som tur var klarade sig både granen i hamnen och den på torget.

Julpynt i hamnen…
…och på torget.

God Jul och Gott Nytt År önskar Mats, Eva och Angelina.

4 thoughts on “Bryggsegling”

  1. Skönt att ni har det bra! Fick lite snö igår hos mamma i Hindås men den har regnat bort idag… Ha ett riktigt Gott Nytt 2021 önskar Roger och Bettan med bamsekramar!!!

  2. Snön blev kortvarig och nu är det bara en massa regn igen. Ni har det oförskämt bra och vi är avundsjuka! Jag tror inte 2021 blir annorlunda än det gånga året så vi kommer inte söder ut på länge än tyvärr. Med facit i hand var det helt rätt beslut att åka ner till Spanien i sep-okt. Det har börjat skrivas om obligatorisk vaccinering för att få flyga och resa in i vissa länder. Hur löser ni er vaccinering?

  3. Ni har betydligt bättre väder än här i alla fall. Igår var det väldigt blåsigt och haglade. De har börjat vaccinera mot corona här nu så vi hoppas det blir bättre snart, mindre restriktioner så småningom. Gott nytt år till er också!

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.