Sæby

Dagen innan vi lämnade Gilleleje dök Lotta från Looma IV upp
på piren. Hon hade sett på Marinetraffic att vi också låg i hamnen. Lotta och
Mads är också med i Oceanseglarklubben och på väg på en längre segling ut i
världen. Det blev besök först på Looma IV och sedan på Angelina med
seglingsberättelser och diskussioner kring planer etc.

Tisdag morgon lämnade vi Gilleleje hamn klockan sju på
morgonen i ett friskt sommarregn. Det blev en fin segling upp till Saeby i
mestadels sol och svaga vindar.

Väl framme på morgonen efter gjorde Eva sin första
tilläggning med Angelina. Så här såg det ut på FindShip när Eva lagt till. Som
tur är stämmer inte alltid tekniken smiley

På kvällen kom Karsten på besök. Han hade jordgubbar och
Napoleonkakor med sig. När vi skulle koka kaffe tände inte spisen. Snabbt byte
av gasoltub men ingen gas under kaffekokaren. Felsökning visade att det var
regulatorn som inte ville vara med längre. Som tur var hade Karsten bil så
efter ett antal besök i olika butiker hittade vi till slut en dansk regulator
och en svensk adapter. Fikat var räddat.

På kvällen bjöd Karsten på middag på hamnkrogen, en
fantastisk fisk- och skaldjursbuffé.

5 thoughts on “Sæby”

  1. Buffén ser supergod ut.
    Riktigt kul att följa era äventyr och den underbara tekniken….
    Varför lägga båten på Algade, är det inte jobbigt att ta upp båten varje gång ni lägger till :)?
    Hoppas ni hade en riktigt bra midsommar?

  2. Hej och Glad Midsommar lite såhär i efterhand. Jag och Jenny var i Mölle hamn i går kväll som en sista anhalt på vår roadtrip upp från södra Spanien. Lite på chans att ni skulle vara där, men inte. Är nu åter hemma sedan en timme och kom före köerna!

  3. Tack för senast! Det var verkligen kul att träffas och höra om era planer och se er fina båt. Härligt att ni hade en bra segling upp till Sæby. Vi är nu på Samsø och stannar här till lördag. Det blir lite sill och nubbe imorgon 🙂 Ha en bra seglats norröver!
    Hälsningar Lotta och Mads, S/Y Looma IV

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.