Atlanten 7:e dygnet

Två dygn med fin segling i rätt riktning. Senaste dygnet kög 60 gr fög 5-6 kn i 5-6 m/s strax för om halvvind. Lugn sjö.

Det har blivit betydligt kallare i luften och bara 24 gr i vattnet. Luvtröjor har letats fram för nattpassen. Man känner sig påpälsad efter 6 månader i badkläder.

I går mognade alla våra bananer – Samtidigt! Trots inköp av gröna bananer på olika ställen och vid olika tidpunkter. Kladdkaka med banan till lunch, långfil och banan till frukost.

Vi har börjat fiska. Tyvärr är det enda vi fått hittills ett stort antal ruskor Sargassotång.
Någon som har recept på tillagning av Sargassotång, med eller utan banan?

Position 25/5 12:00 UTC 28.40N 58.13V
Vattentemp 24 gr

3 thoughts on “Atlanten 7:e dygnet”

  1. Sargassotång (Sargassotang är i familj med hijiki-tång, som ätas i Asien. Hijiki kan indehålle höga halter av arsen, som är ett giftigt grundämne. Fortsätt med bananerna.Det berättas att i Sargassohavet, finns det stora drivande öer av sargassotång, som är så store och stabila att sjömän och- kvinnor kunne kliva av skeppet och promenere runt på dom, – mitdt ute på oceanen.Kan ni checka pos. dag 3. det ser lite konstigt ut när man plotter det på sjökortet.segla klokt, bon apetit babanas./M

  2. Halloj igen, nu är dag 7 rätt i ?Hmm stuvad tång med banan kanske, eller knaperstekt. Tornsegarna har anlänt från Afrika till Småland. Ha en fortsatt bra överseglande till Azorerna… bananer är goda?

  3. Men det är ju samma som dag 5!! Vist har ni kommit längre eller är det det stuket en framåt och två tillbaka? Idag blev det en 11öl och vi tänker och läser om er, följer även Vagabond, Prism mfl så vi känner känslan ? Sköt om er nu ?

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.