Almerimar december

Vi ligger stilla med båten i Almerimar, men det är inte svårt att få tiden att gå. Vi är fortfarande med på söndagsvandringarna uppe i bergen, olika vandringar varje söndag.

Söndagsvandring i bergen norr om Almerimar.
Vinodlingar i höstfärger (eller är det rött resp. vitt vin).
Mandlar kan man plocka från träden.
Eva på högsta toppen.
Ibland är det klättring som gäller.

Vädret är mestadels soligt men ett par dagar i veckan har det varit riktigt blåsigt, flera gånger har det varit stormvindar, men det är OK, hamnen är väl skyddad.

En spegelblank kväll, det är Angelina som har julbelysning i masten.

Vi hyrde bil under 12 dagar i december (bilhyra 20 euro för 12 dagar) och passade på att göra en del utflykter. Bland annat åkte vi upp till Sierra Nevada och åkte skidor. Det ligger bara två timmars bilresa härifrån och skidåkningen är på mellan 2100 och 3282 meter över havet. Vi hade två fina skiddagar mitt i veckan, mestadels soligt och inte mycket folk i backarna.

Sierra Nevada.
Det är bara uppe på bergen det är snö, och pistena är nästan folktomma.
Himlen är aldrig lika blå som ovan snöiga berg.
Mats i pisten.
Eva i Pisten.

En lördagkväll var det konsert i grannbyn. Det var ett italienskt band ”Generation Queen” som spelade Queens musik, med gamla tidiga Queenbilder/filmer på storbild som bakgrund. Det var riktigt bra, hela publiken stod upp och sjöng till alla de kända låtarna, och ”Freddy” sjöng mycket bra.

Queenkonsert i El Ejido.

En dag åkte vi till byn Guadix, där folk bor i grottor i bergen. Husen är byggda mest inuti berget så utifrån kan man se en dörr och eventuellt ett fönster och skorstenar som sticker upp ur bergen. Våra holländska vänner följde med oss på utflykten.

Grotthus.
Det der kul ut när det sticker upp skorstenar ur marken.
Vi blev inbjudna att titta inne i ett grotthus.

När vi var ute på en tur i bergen såg vi en stor flock med fåglar i olika färger. Det är Painted pigeons, alltså färgade duvor. De används i olika flygtävlingar och är målade för att man ska kunna se skillnad på dom.

Painted pigeons.

Julafton hade vi barbecue på stranden tillsammans med ett gäng seglare från olika länder. Vi bjöd på hemmagjord glögg, det var mycket uppskattat trots soligt och varmt väder.

Julafton.
De sista tappra grillmästarna.

På Juldagen var det juldagsdopp i havet. Ingen stor bragd när det är 13 grader i vattnet men kul ändå, och efteråt blev det beachvolleyboll.

Juldagsdopp med tomteluvor och renhorn.

Efter jul blev det ett par dagar med riktigt varmt väder så vi pumpade upp vår kajak och paddlade. En dag när vi paddlat iväg en bra bit till en strand öster om Almerimar vällde dimman in, men vi följde kusten så vi hittade tillbaka. Vår tvätt som hängde ute på tork var dessvärre våtare än när vi paddlade hemifrån.

Paddeltur i vackert väder.
Dimman drar in.
Där inne nånstans ska vår båt ligga???

One thought on “Almerimar december”

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.